Мед Атлант

В обласній станції переливання крові оновили дотаційну залу. ВІДЕО

В обласній станції переливання крові відчинила двері оновлена донаційна зала. Там встановили якісну медапаратуру, усе  за європейськими стандартами.

Раніше пацієнти здавали кров на стоматологічних кріслах. Для надання висококваліфікованої допомоги приміщення потребувало модернізації. Щоденно обласна станція приймає понад три десятки пацієнтів.

Нині на Прикарпатті налічується близько 3,5 тисяч почесних донорів. Серед ниих – іванофранківець Андрій Буца. Каже, вперше став донором у 2015 році. З того часу здав найбільшу кількість крові та плазми.

Директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Стовбан наголосив, що в області впродовж 2018-го року донорами стали понад 5 тисяч осіб. За минулий рік станція переробила 2,5 тонни крові та 1,6 тонни плазми.

У новій донаційній кімнаті людина може у хороших умовах якісно здати кров, яка рятує життя не тільки дорослих, а й дітей, котрі мають онкозахворювання. Завдяки співпраці обласної ради та обласної державної адміністрації ми закупили сучасний апарат для швидкої заморозки плазми при -70 °C. Це дає можливість при заморожуванні плазми зберегти всі її елементи. Наша обласна станція переливання крові входить у ТОП-10 станцій, які мають найвищий показник в Україні, – зазначив Микола Стовбан.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...