Мед Атлант

У Вигодському лісгоспі розпочали роботи з лісовпорядкування

У ДП «Вигодський лісгосп» 18 червня 2019 року почалися роботи з лісовпорядкування. Останнє лісовпорядкування проводилося в 2008 році.

Лісовпорядкування – це система заходів щодо забезпечення раціонального використання лісового фонду лісгоспу, підвищення ефективності лісового господарства в цілому. Про це повідомляють на сторінці лісгоспу.

Проводиться лісовпорядкування державними лісовпорядними організаціями у нас це Львівська державна лісовпорядна експедиція. При проведенні лісовпорядкування виконуються геодезичні роботи, здійснюється комплексна оцінка лісу і земель лісового фонду, вивчаються природні умови, визначаються і уточняються межі територій лісництва, виявляються лісові ресурси, породний і віковий склад лісів. При лісовпорядкуванні оновлюються лісовпорядні матеріали, уточняється розподіл лісів на групи, на категорії захисності, обґрунтовується перевід лісів з однієї групи в іншу.

Лісокористування без лісовпорядкування сліпе – тобто якщо ми не хочемо керувати лісами нашого лісгоспу наосліп, то нам без лісовпорядкування ніяк не обійтися, – пояснив головний лісничий ДП «Вигодський лісгосп» Штука Віталій Анатолійович.

Лісовпорядкування – це основа лісового господарства, нагадав всім перед початком лісовпорядкування у відділі лісового господарства начальник відділу Оріхівський Степан Миколайович.

Для оптимізації витрат на проведення лісовпорядних робіт ми повинні поєднувати як наземні так і дистанційні способи, аналітико-вимірювальне дешифрування з окомірною таксацією та дешифруванням аеро- і космічних знімків в Google Earth Pro, – переконаний інженер-таксатор Львівської державної лісовпорядної експедиції Ігор Михайлович Цодер.

Для цього повинна рости і професійна компетенція інженерів-таксаторів. Уже сьогодні інженери-таксатори у своїй роботі використовують польові планшетні комп’ютери. «Використання програмних компонентів при наземних способах таксації дозволяє мінімізувати часові та фінансові витрати на камеральні роботи, що, в свою чергу, знижує загальні витрати на виконання таксаційних робіт», – підкреслив начальник партії Кривко Роман Іванович. Нові програмні розробки, дозволяють поєднувати і автоматично оновлювати лісотаксаційну картографічну базу даних на рівні лісництва. На допомогу сучасному таксатору і лазерний далекомір, і електронна мірна вилка.

На сьогоднішній день лісовпорядні роботи розпочалися у Свічівському лісництві.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...