Мед Атлант

#Я_не_бренд і #я_тобі_не_дорогенька – за які слова українські жінки ображалися на політиків

“Завжди було уявлення у всіх в світі, що Україна – це, перш за все, сільське господарство, шахти, металурги, а туристи завжди говорили, що в Україні дуже красиво, дуже смачно і дуже красиві люди, особливо жінки. Так, це все є, і воно залишається нашим брендом, але є й інші цифри, які говорять про те, що IT-індустрія, IT-технології та компанії дуже швидко розвиваються в Україні”, – так лунали слова Володимира Зеленського у Парижі 17 червня. І хоча президент не робив акценту саме на жінках, у соціальних мережах таких висловлювань йому не пробачили: одразу ж організували флешмоб #янетуристичнийбренд, пише ББС Україна.

Видання зробило добірку – на кого ще з топ-політиків ображалися українські жінки.

У виступі на всесвітньому економічному форумі у Давосі в січні 2011 року, говорячи про привабливість України, Віктор Янукович також згадав жінок.

“Для того, щоб увімкнути Україну (тоді слово “увімкнути” президент не зміг вимовити. – Ред.), достатньо подивитися на неї власними очима, коли почнуть квітнути каштани в Києві. І у містах українських почнуть роздягатися жінки. Побачити цю красу – це чудово”, – сказав він.

Сексистські заяви депутатів парламенту у стінах Верховної Ради – далеко не рідкість. Схоже, що першість тут – у лідера Радикальної партії Олега Ляшка. Він досить часто акцентує на статі і не вважає це чимось ненормальним.

“Я ще раз хочу наголосити: шановна колего, якщо “молода”, “розумна”, “красива” – це сексизм, якщо це образа, то я не знаю, що мені сказати. Я що, мав їй сказати “відьма стара”, чи що?”? – дивувався Олег Ляшко.

“Порошенківська віце-головиха Геращенчиха цинічно бреше, що ми блокували трибуну”, – так Олег Ляшко реагував на заяви Ірини Геращенко.

П’ятому президенту Петру Порошенку також закидали прояви сексизму. У лютому 2018-го під час прес-конференції він вдався до висловлювань, які також призвели до флешмобу у Facebook.

Журналістка “Детектор медіа” запитала, як йому “бути президентом-олігархом у країні, де люди живуть на межі гуманітарної катастрофи?”

Петро Порошенко розповідав про досягнення під час свого президентства, а потім сказав: “Ключова позиція, дорогенька моя, ми повинні з вами змінити країну”.

Це не сподобалось журналісткам, які підтримали колегу у соціальних мережах.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...