Мед Атлант

16 % випускників не склали ЗНО з історії України, майже 11% – з географії

У МОН встановили порогові бали “склав/не склав” для трьох тестів зовнішнього незалежного оцінювання – історії України, географії та хімії.

Відповідні рішення прийняла експертна комісія при Українському центрі оцінювання якості освіти вчора, 21 червня, під час засідання у залі Колегії МОН, інформує прес-служба Міністерства.

ід загальної кількості учасників тестування поріг “склав/не склав” із цих предметів подолали: з історії України –  84 % осіб; з географії – 89,57 %, з хімії – 86 %.

ЗНО з історії України відбулося 4 червня, його склали 222 615 осіб. Ця кількість учасників тестування становить 96 % від загальної кількості зареєстрованих. До пункту проведення ЗНО не пустили 102 людини: у 61 учасника ЗНО не було одного з обов’язкових документів, 41 – не пустили через запізнення.

 Участь у тестуванні з хімії взяли 13 708 осіб, що становить 88,6 % від загальної кількості зареєстрованих. 4 учасники ЗНО не змогли потрапити до пунктів тестування через запізнення, 2 – через відсутність одного з обов’язкових документів, інформує пресслужба Українського центру оцінювання якості освіти.

Зазначимо, що поріг “склав/не склав” – це найменша кількість балів, яка дозволяє учаснику ЗНО отримати оцінку у шкалі 100-200 балів. Лише пройшовши цей поріг, учасник тестування може брати участь у конкурсі на вступ до ВНЗ.

Нагадаємо, 16% випускників провалили ЗНО з мови, 18% – з математики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...