Мед Атлант

Петиція про законодавче посилення покарання для педофілів набрала необхідну кількість голосів

Петиція про законодавче посилення покарання для педофілів набрала необхідну кількість голосів. Тепер її мають розглянути в Парламенті.

На момент написання статті, за неї проголосували 26 тисяч 935 осіб з 25 тисяч необхідних. Почали збирати підписи 27 травня. У тексті наголошується, що два роки тому був розроблений законопроект 6607, спрямований на захист дітей від сексуального насильства, який і досі проходить допрацювання.

“Для протидії “епідемії” сексуального насильства над дітьми в Україні необхідні зміни до законодавства. Ще два роки тому колектив авторів, який складається з адвокатів, представників поліції та прокуратури, лікарів, народних депутатів та кримінологів, розробив законопроєкт №6607, спрямований на захист дітей від сексуального насильства. Здавалося б, захист дітей від сексуальної наруги – це прямий обов’язок будь-якої відповідальної держави. Але вже два роки законопроєкт проходить доопрацювання. За цей період часу авторський колектив змушений був тричі доопрацьовувати законопроєкт, шукаючи “золоту середину”. Кожен наступний варіант – це компроміс між правами дітей та правами злочинців”, – ідеться в тексті петиції.

Законопроект 6607 пропонує три новації, але нижче вони викладені в компромісному з захисниками прав злочинців варіанті.

У документі наголошують, що хімічну кастрацію вже застосовують до осіб, які вчинили сексуальне насильство над дітьми, у США, Великобританії, Німеччині, Польщі, Чехії, Південній Кореї, Аргентині, Росії, Казахстані.

“Звертаємося до народних депутатів. Зволікання із прийняттям законопроєкту №6607 має дуже високу ціну – скалічені життя дітей”, – заначають автори петиції.

З текстом петиції можна ознайомитися на сайті електронних петицій.

Нагадаємо, нещодавно в Україні сталося вбивство: 11-річна Даша Лук’яненко вдень 13 червня пішла на танці і не повернулася. Тіло дівчинки виявили в одному з домогосподарств селища. Як основну причину вбивства поліція розглядає вбивство на сексуальному ґрунті. Національна поліція затримала особу, яка підозрюється у вчиненні вбивства дівчинки.

Читайте також: Гірка полуничка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...