Мед Атлант

Йду в депутати, як фахівець, щоб створювати якісні закони й продовжувати децентралізацію та євроінтеграцію – Олексій Петечел

25 червня в Івано-Франківську відбулася зустріч кандидата в народні депутати України по мажоритарному округу №83 від партії «Європейська солідарність» Олексія Петечела.

Олексію Петечелу 36 років, він – івано-франківець, кандидат юридичних наук, доцент кафедри Кримінального права ПНУ ім. Василя Стефаника і практикуючий юрист.

У партії «Європейська солідарність» Олексій ще з 2014 року і, хоча його обличчя ще непізнаване для громади міста, його добре знають у середовищі політичної сили, яку він представляє і вважають справді достойним кандидатом. Про це повідомляє “Правда“.

 

Олексій – представник нового покоління, але він не «новачок». Це людина із досвідом та практикою, що, також, добре знає проблематику міста Івано-Франківська та його потреби. –Заявив на прес-конференції Петро Шкутяк, що брав участь у презентації кандидата. – Олексій не потребує великої кількості помічників, він – сам має достатньо навиків і знань, щоб творити законодавство. Україна вже стала правовою державою і Євросоюз – це цінності правових держав, тож нам важливі люди, які можуть творити грамотне законодавство.

Олексій Петечел вже багато років працює над науковими розробками, пов’язаними із запобіганням злочинності. Його пропозиції щодо кримінальних проваджень у справах неповнолітніх вже стали частиною діючого закону.

Наші діти – наше майбутнє. Але їм потрібен надійний захист і впевненість у завтрашньому дні. Тому планую працювати в парламенті над законодавчими
ініціативами з удосконаленням системи захисту дітей – протидією насильству над дітьми та булінгу, наявністю психологічного супровіду. Наші закони, які стосуються захисту дітей, повинні бути не гіршими від європейських.

Кандидат у депутати гарантував підтримувати основні політичні вектори «Європейської солідарності» – курс на Євросоюз та НАТО.

До 2023 року Україна має виконати усі «домашні завдання», в тому числі і законодавчого спрямування, щоб бути готовою до початку процедури вступу до Європейського Союзу та Євро-Атлантичного Альянсу. У цій справі ми готові співпрацювати з іншими політсилами, надавати усі наявні ресурси і засоби.

Важливою, також, вважає кандидат у нардепи роботу над завершенням розпочатих за часів президентства Петра Порошенка реформ.

Зокрема, з однією з найуспішніших за словами Олексія реформою децентралізації, що дала вагомий поштовх для розвитку міст і можливості для реалізації багатьох соціальних та економічних проектів.

Ми повинні на законодавчому рівні забезпечити поглиблення цих процесів і максимально надати можливість громадам самостійно управляти власними бюджетами та мати можливість їх самостійно наповнювати.

Разом з тим, Олексій Петечел стверджує, що його важлива місія, як представника Івано-Франківська у Верховній Раді, є лобіювати інтереси свого міста і залучати додаткові джерела
фінансування для його розвитку, в першу чергу це стосується важких інфраструктурних проектів.

Олексій Петечел, як професійний юрист, має чималий досвід представництва інтересів громадян в судах, а також аналітики діючого законодавства, розробки пропозицій щодо його вдосконалення та необхідних змін, тож упевнений, що виконуватиме роботу у парламенті належним якісним чином.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...