Мед Атлант

Товариський матч: у Франківську молодь з обмеженими можливостями зіграла у футбол. ФОТО

Сьогодні, 25 червня, у Франківську відбувся товариський футбольний матч за участю молоді з обмеженими можливостями.

У змаганнях взяла участь молодь, що відвідує Центр дозвілля та соціальної адаптації на базі франківського Карітасу та молодь з парафіяльного Карітасу у м. Бурштин. До змагань молоді люди ретельно готувалися протягом року. Тренував їх викладач спортивної гімнастики СДЮШ олімпійського резерву №1 Назар Костюк. Підготовка проходила два рази на тиждень.

Івано-Франківська обласна федерація футболу надала для гри професійних арбітрів. Підтримати учасників прийшли батьки та волонтери.

Це є радість, яку ми даруємо цим людям. Водночас вони дають нам можливість зробити щось добре для них. Для них це важливо, бо це є соціалізація і відчуття повноцінності, – розповів Отець Володимир Чорній.

Перші схожі змагання проводилися в 2009 році. В грі беруть участь дві команди по 8-10 людей.

“Легкість роботи з такими людьми в тому, що вони відкриті до тебе. Рік за роком вони почали краще орієнтуватися в грі”, – розповів Назар Костюк, тренер-волонтер.

“Це згуртовує наших дітей. Вони почуваються рівними, згуртованими, бажаними. Футбол – це азарт, бажання перемогти. Це дуже позитивно для дитини”,- розповіла Галина Синишин, мама Владислава, учасника змагань.

“Вже граю в футбол від 2008 року. Гра – супер. Ми хочемо виграти. Вже забив гол. Рахунок 1:0,” – Олег Раджук, учасник змагань з Івано-Франківська.

“Я дуже люблю футбол. Сподіваємося, що переможемо,” – розповів Влад Синишин, учасник змагань з Бурштина.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...