Мед Атлант

У НБУ показали, як виглядатиме банкнота тисячі гривень

Нацбанк України з 25 жовтня вводить в обіг нову банкноту.

Національний банк України з 25 жовтня вводить в обіг нову банкноту номіналом 1 тисяча гривень, інформує УНІАН. Про це повідомив журналістам голова НБУ Яків Смолій під час брифінгу.

“Національний банк з 25 жовтня 2019 року вводить в обіг банкноту нового найвищого номіналу – 1 тисяча гривень”, – сказав Смолій.

Виглядатиме купюра так:

На лицьовій стороні нової банкноти зображено портрет Володимира Вернадського.

Його обрано за видатний внесок в історію України як філософа, природознавця, засновника цілої низки нових галузей науки – геохімії, біохімії, радіогеології. Він також є одним із засновників і першим президентом Української академії наук, створеної у 1918 році, – повідомив Яків Смолій.

На зворотній стороні надруковано зображення будівлі Президії Національної академії наук України.

За розміром і кольором банкнота номіналом 1 000 гривень помітно відрізняється від банкнот інших номіналів, що допоможе населенню легко визначати номінал. Розмір нової банкноти становить 75х160 мм. Основний колір – блакитний.

“Нова банкнота поєднала у собі провідні технології дизайну і захисту, – зазначив Яків Смолій. – За дизайном ця банкнота наслідує банкноти нового модернізованого покоління гривні – оновлені 20, 100 та 500 гривень”.

Читайте також: Нацбанк випустив чотири незвичні шестикутні монети.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...