Мед Атлант

На Франківщині пенсіонера вкусила змія

Вчора, 25 червня, о 19:35 у відділення нейрохірургії Калуської ЦРЛ поступив чоловік з діагнозом укус змії.

Як повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації, 71-річний потерпілий – житель села Ріп’янка Калуського району. Стан пенсіонера – середньої важкості.

Прикарпатські рятувальники нагадують, як діяти при укусах плазунів.

Щоб попередити укус змії, людям варто знати умови їхнього місцеперебування і спосіб життя. Змії поширені в заболочених місцях, болотах, біля зарослих озер і ставків, у горах. Удень вони ховаються в старих пнях, у копицях сіна, під каменями або стовбурами дерев, – повідомляє Управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Особливо уважним треба бути у занедбаних кар’єрах, серед кам’яних руїн, у розваленій  хатинці – змії іноді селяться на місцях, залишених людиною. Така ж обережність і виставлений вперед ціпок не зайві при швидкому русі по стежці: на стежці, як і на кам’яних плитах або пнях, змії люблять грітися в сонячний день. Дрімаючий плазун має дуже слабкий нюх і слух, тому раптова поява людини може перешкодити йому вчасно зникнути в траві, а біль від черевика, що придавив, змусить захищатися укусом.

Всі, хто відправляються до лісу, де найчастіше можна зустріти змію, повинні мати щільні штани і високе взуття.

Потрібно знати особливості забарвлення змій, їхні відмінні риси і уміти розпізнавати отруйних та неотруйних. Вуж, наприклад, відрізняється двома яскраво-жовтими плямами в скроневій області голови й круглими зіницями.

Перша допомога при укусі змії

З підручних матеріалів на уражену кінцівку накладають шину і вживають заходів для екстреного транспортування потерпілого в лікувальну установу.

Читайте також: на Франківщині чоловіка вкусила змія.

на Долинщині жінку на городі вкусила змія.

У Карпатах 16-річного хлопця вкусила змія.

На Івано-Франківщині чоловіка вкусила змія: він знаходиться в реанімації.

На Надвірнянщині жінку вкусила змія.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...