Мед Атлант

У Франківську взялись капітально ремонтувати Народний дім “Княгинин”

В Івано-Франківську розпочали капітальний ремонт Народного дому “Княгинин”.

НД “Княгинин” – будівля з майже столітньою історією, тому капремонт давно був потрібен. Тут вже укріпили фундамент та розширили підвальні приміщення, замінили покрівлю, збільшили потужність електромереж, утеплили фасад та дах, замінили вікна.

Народний дім “Княгинин” – це знакова будівля для Івано-Франківська. Вона має не лише історичну цінність, але й мистецьку. Приміщення унікальне для нашого міста, адже побудоване за кошти громади ще на початку ХХ ст. Тому важливо під час реконструкції зберегти легендарний зміст і доповнити його сучасним. Тут будуть займатись і муніципальні колективи, і “Новий театр”. Думаю, після реконструкції це приміщення оживе і, як століття тому, буде наповнене людьми та емоціями, – наголосив міський голова Руслан Марцінків.

На рахунок центрального дому, ситуація схожа. Зараз йде реставрація залу та підсобних приміщень. Повинні збільшити сцену та зробити обхід до неї з обох сторін. Також заклад стане доступним для маломобільних груп населення. Адже за проектом тут облаштують пандуси, а також доступні туалети.

Нагадаємо, що на Снятинщині урочисто відкрили незданий народний дім.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...