Мед Атлант

Франківськ і вуличні музики. Василь Волошин: “Я радий, що можу підняти людям настрій в цей нелегкий час”. ФОТО/ВІДЕО

Вуличні музиканти та співаки – звичні мешканці франківської стометрівки. Ми бачимо їх щодня і декого уже навіть впізнаємо як старих знайомих. Але їхні імена зазвичай залишаються невідомими для слухачів їхньої музики. «МІСТО» вирішило започаткувати проєкт, в якому будемо знайомити вас із музикантами сотки.

Минулого разу ми познайомили вас зі співаком та музикантом Богданом Дощем, який часто грає на початку стометрівки чи на площі Міцкевича.

Сьогодні ми розкажемо вам про «заїжджого» музиканта Василя Волошина, який буває у Франківську дуже рідко, але якщо вже тут, то завжди знайде час, щоб потішити містян музикою. Музикант розповів, що має музичну освіту на рівні дитячої музичної школи з духових інструментів. Але це не заважає йому створювати власні пісні та музику. Він грає у стилі рокабілі, в основному блюз.

На відео музикант продемонстрував власну авторську пісню.

Василь Волошин родом з Ужгорода, там він користується попитом: грає в пабах, кафе, його часто запрошують виступати на різних корпоративах та святах. Каже, що іноді доводиться відмовляти, бо фізично важко все встигнути.

Моя мрія – це ввійти в десятку кращих блюзменів України. Я поставив перед собою таку високу планку і хочу досягти цієї мети, – зазначає пан Василь.

Я отримую задоволення від того, що граю, а ще більше – коли бачу реакцію людей на мої пісні та музику. Для мене важливо не заробляння коштів, а те, що я піднімаю настрій людям і можу зробити щось приємне в такі нелегкі часи, – додає музикант.

Родина музиканта не проти його хоббі – гри в пабах та на вулиці. Син підтримує музиканта, а от дружина спочатку не могла сприйняти це. Казала, що це виглядає, як жебракування, але згодом змирилась із захопленням чоловіка.

Василь часто буває закордоном. Спочатку їздив на заробітки, а потім побачив там вуличних музикантів. Це його захопило. Зараз він товаришує з чоловіками, які часто запрошують його пограти разому у гурті.

Мої друзі це мешканці Європи: німці, бельгійці. Вони запрошують мене зіграти разом з ними. В основному я завжди граю, а вони співають. Бо вони більше знають, що хочуть їх люди, – каже Василь Волошин.

Чекайте нових цікавих історій про музикантів, які створюють музичну атмосферу в місті. Далі буде…

Ігор Салюк: “Наші люди люблять пісні про любов”

Богдан Дощ: ” Чому б не вийти поспівати?”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...