Мед Атлант

На Івано-Франківщині четверо людей постраждали через укус змій

Учора, 30 червня, в Івано-Франківській області четверо людей постраждали через укус змій.

Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.

Так, у Калуші в саду на приватній ділянці від укусу змії постраждав місцевий житель. Потерпілий проводить лікування амбулаторно.

На Долинщині зафіксували три випадки укусу змій.

У селі Вишків у лісі змія укусила львів’янина. Потерпілого госпіталізували до Долинської центральної районної лікарні.

У селі Новоселиця на власному подвір’ї потсраждав 29-річний чоловік, місцевий житель. Потерпілого госпіталізовано до Долинської лікарні. У селі Мислівка в лісовому масиві отримала укус змії жителька Львова. Постраждалу доправили в ту ж лікарню.

Фото: Василь Фіцак.

Часом необачність і легковажність призводить до небажаного контакту з отруйними зміями. Якщо ж трапилась така прикрість як укус гадюки, перш за все не потрібно панікувати. Слід пам’ятати, що людський організм здатен перебороти дію отрути змій, що живуть в Україні, – це триватиме кілька днів і супроводжуватиметься гарячкою і пропасницею, – зазначають у ДСНС.

Для людей, що чутливі до алергічних подразників необхідно прийняти антигістамінні засоби. Ушкоджену кінцівку слід іммобілізувати, тобто знерухоміти, наклавши шину на найближчі до місця укусу суглоби. Зняти каблучки та браслети, якщо укус припав на руку, оскільки вони будуть діяти як джгути. Постраждалому потрібно пити багато рідини, можна гарячий чай, тоді отрута швидше буде виводитися через нирки. На рану вартує покласти лід або щось холодне, що зменшить больові відчуття. І допровадити слабого до лікувального закладу.

Пам’ятайте, що гадюки ніколи не атакують першими. Не намагайтесь взяти їх у руки, пнути ногою чи фотографувати з невеликої відстані, не провокуйте і не панікуйте, а мирно розійдіться з ними, – застерігають надзвичайники.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: Обережно, гадюки: у Карпатах туристи на популярних маршрутах зустрічають велику кількість змій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...