Мед Атлант

Київські актори театру та кіно будуть тішити франківців восьмиденними гастролями

Сьогодні, 2 липня, в Івано-Франківському Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулась пресконференція.

У Франківську відбудуться гастролі київського Театру ім.Івана Франка. Триватимуть вони із 2 по 9 липня.

Франківців своїми виставами тішитимуть відомі українські актори театру та кіно Богдан Бенюк, Наталя Сумська, Анатолій Хостікоєв, Остап Ступка, Дмитро Рибалевський, Олександр Фарманчук та багато інших.

Актори привезли із собою чотири вистави.

Розпочнуться гастролі з найпопулярнішої вистави «Незрівнянна». Приємним додатком до  вистави стане оркестр, який буде супроводжувати гру акторів.

Актори Анатолій Хостікоєв та Наталя Сумська поділились історією створення вистави «Незрівнянна».

Вистава живе вже третій сезон. Її ми з Анатолієм Георгійовичем робили до мого 17-ліття, не спеціально, але щоб в артистки була хороша роль. В цій витаві грають всього п’ятеро акторів. Вона небагаточисельна, але там ще й живий оркестр присутній, – розповідає актриса Наталя Сумська.

Анатолій Хостікоєв є постановником цієї вистави. Він розповів деякі деталі вистави.

У виставі є персонаж, жінка, Флоренс Фостер Дженкінс, це реальна особистість, реальна співачка. В 40-х роках вона співала.  Вона співала тільки обрані класичні партії, але при цьому вона не мала ні голосу, ні слуху. Через це всі люди приходили подивитись на неї, – додає Хостікоєв.

Актори розповіли, що на цю виставу були різні реакції глядачів.

У Львівському театрі люди заклякли і подумали, що Сумська “провалилась”. Що вона приїхала, не маючи ні голосу, ні слуху, почала співати Моцарта. В першій дії глядачі не зрозуміли, що антракт. Вони так і просиділи з квітами, – згадує Анатолій Хостікоєв.

Актор додає, що найважчим завданням було “переробити” музичний слух Наталі Сумської під головну героїню та зфальшивити гру оркестру, яка потрібна була для вистави “Незрівнянна”.

Нагадаємо, що юні актори зіграли на сцені франківського драмтеатру легендарну виставу, яку присвятили українсько-російській війні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...