Мед Атлант

Прикарпаття відвідала делегація лісівників Німеччини

Івано-Франківське управління з робочою зустріччю відвідали представники міжнародного проекту APOLLOe.V(ФРН).

Разом з начальником управління Віктором Сахнюком та представниками управління,держлісгоспів та науковцями УкрНДІгірліс гості обговорили особливості організації ведення лісогосподарських та лісозаготівельних робіт, будівництво мережі автодоріг. Про це повідомляють на сторінці Івано-Франківського управління лісового та мисливського господарства.

Учасники зустрічі детально розглянули структуру, чисельність, функції, планування та контроль у лісовому господарстві як в Україні, так і Німеччині. Обмінялися досвідом у питаннях будівництва лісових доріг, організації екологічної освіти та системою просвітницько-інформаційної роботи, що сприяє формуванню високого рівня довіри громади до лісівників.

Фахівці лісового господарства з різних лісових підприємств регіону Саксен-Анхал (ФРН) у спілкуванні детальніше зупинилися на питанні підготовки майбутніх кадрів лісової галузі. З’ясувалося, що у Німеччині лісівничі професії є престижними та добре оплачуваними. Все це завдяки національній лісовій політиці, що тісно інтегрована з регіональними федеральними землями та передбачає суттєву державну підтримку лісового господарства (в першу чергу, за допомогою економічних інструментів). Крім того, лісова політика Німеччини тісно інтегрована з економічною, аграрною, екологічною, соціальною політиками.

Для фахової оцінки лісогосподарської діяльності на Івано-Франківщині делегація вирушила до Солотвинського та Вигодського лісгоспів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...