Мед Атлант

ЦВК зареєструвала ексглаву АП часів Януковича Клюєва кандидатом у депутати

Центральна виборча комісія зареєструвала ексглаву Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатом на дострокових виборах до Верховної Ради, повідомляє Громадське.

У ЦВК зазначили, що не мають можливостей для виконання рішення Верховного суду в інший спосіб, аніж реєстрація Клюєва кандидатом. Відтак Клюєва зареєстрували кандидатом по мажоритарному округу № 46 в Донецькій області від «Ліберальної партії України»

Напередодні адвокат Клюєва заявив, що ВС скасував відмову ЦВК зареєструвати його кандидатом у депутати. Проте він не уточнив, що суд не зобов’язав ЦВК зареєструвати Клюєва кандидатом, а лише зобов’язав комісію повторно розглянути документи.

Водночас Верховний суд виступив із роз’ясненням щодо свого рішення: судді зобов’язали ЦВК повторно розглянути документи Клюєва, але не зобов’язували комісію зареєструвати його.

«Верховний суд скасував рішення суду першої інстанції в частині зобов’язання ЦВК зареєструвати кандидатом у народні депутати Андрія Клюєва, натомість зобов’язав ЦВК повторно розглянути документи щодо його реєстрації», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 червня Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Андрія Клюєва кандидатом у депутати у зв’язку з тим, що він не проживав на території України протягом останніх 5 років.

Андрія Клюєва підозрюють в організації силової зачистки акції протесту на Майдані. На момент розстрілу протестувальників Клюєв очолював Адміністрацію президента Януковича. З країни він зник 28 лютого 2014 року — безперешкодно, незважаючи на підозру в причетності до масових убивств. Також Клюєва підозрюють у заволодінні державним майном шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, повторно і в особливо великих розмірах

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...