Мед Атлант

Український фільм, який знімали в Карпатах, здобув головну нагороду кінофестивалю в Японії

Стрічка “Гуцулка Ксеня” отримала головну нагороду кінофестивалю в Японії.

Про це повідомляє Держкіно у Facebook. Aільм режисерки Олени Дем’яненко отримав Ґран-прі кінофестивалю “Mt.FUJI-ATAMI FILM FESTIVAL” (Японія) та вийде у кінотеатральний прокат Японії.

Вітаю команду фільму з перемогою! Прекрасно, що перший за новітньої історії кіно український мюзикл, створений за підтримки держави, отримав міжнародне визнання. Маємо вагомий доказ того, що українське кіно і культура в цілому, оновлені та представлені модерновою мовою, надзвичайно цікаві світу, – зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Фестиваль проходив з 28 червня по 1 липня в курортному містечку Атамі, що має статус “японського Голлівуду”. На розгляд відбіркової комісії цього року було надіслано більше 1200 фільмів з усього світу. До програми ігрового кіно разом з “Гуцулкою Ксенею” було відібрано лише п’ять картин. Головний приз Atami Film Festival 2019 режисерці вручила зірка японського кіно Каорі Момої.

Що відомо про фільм?

Фільм “Гуцулка Ксеня” створено за мотивами однойменного твору основоположника модерної української оперети Ярослава Барнича, творчість якого тривалий час в Україні була забороненою.

Автором сценарію та режисером картини є Олена Дем’яненко, продюсерами – Дмитро Томашпольський і Олена Дем’яненко.

За словами режисера стрічки Олени Дем’яненко, це не етнографічний фільм, а модернова мелодрама в стилі українського танго: “Це іронічний мелодраматичний мюзикл, орієнтований на найширшу глядацьку аудиторію”.

Головні ролі у фільмі виконали: Варвара Лущик (Україна), Максим Лозинський (США), Олів’є Бонжюр (Бельгія), Ігор Цішкевич (США), Олег Стефан (Україна), фрік-кабаре “Дах Дотерс”, за участі гурту “Даха Браха”.

Це перший український мюзикл, створений за новітньої історії нашого кінематографу. У прокат вийшов 7 березня цього року.

У центрі комедії – молодий хлопець Яро, який живе в Америці. Однак, парубок змушений повернутись до України, адже його батько перед смертю заповів йому 1 мільйон доларів. Та отримати немалу суму парубок зможе тільки після одруження зі свідомою українкою. А тому знайти наречену хлопець вирішує у колоритній Ворохті.

Читайте також: У мережі з’явився трейлер фільму “Гуцулка Ксеня”. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...