Мед Атлант

Калуські кондитери відтворять пам’ятку архітектури з медового тіста

Впродовж двох днів, 13-14 липня, у Калуші проходитимуть заходи з нагоди святкування Дня міста, яке перенесли через надзвичайну ситуацію з підтопленням у травні.

План святкування уже узгоджений. Як і планувалося раніше, на площі Героїв 14 липня проходитиме святкова програма «Слався у віках рідний Калуш» за участі духових оркестрів і мажореток. Калушанам тут також буде представлена кулінарна новинка, повідомляє “Калуський формат” з посиланням на “Калуш FM”.

Минулоріч до святкування Дня міста кондитери ТзОВ «ЛЕОСІТІ ІНВЕСТ» подарували з нагоди 210-річчя дзвоноливарства на Калущині 100-кілограмовий торт у вигляді дзвона. Калуш тоді встановив солодкий рекорд і потрапив до Книги рекордів України.

Цього разу, за словами заступника міського голови Руслани Вайди, пекарі ТзОВ «Калуська фабрика «Родина» виготовлять з медового тіста концертний зал, який є архітектурною пам’яткою Калуша. Він буде заввишки 2,3 метра, по формі і кольорах відповідатиме справжньому концертному залу.

Медовий концертний зал буде рекламою як пам’ятки архітектури Калуша, так і наших виробників. Ми також хочемо нагадати, що Калуш у минулому році виграв 10-мільйонний грант на реконструкцію концертного залу. Тож впродовж двох років за кошти Євросоюзу ця пам’ятка буде реконструйована, – зазначила Руслана Вайда.

Кулінарний шедевр на цей раз не розрізатимуть. Його виставлять як експонат на одній із локацій на площі Героїв. Проте калушанам і гостям міста запропонують солодкий бум «Мелодія кави у шоколадній тональності». Кавою пригощатимуть безкоштовно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...