Мед Атлант

У Раді з’явився проєкт закону проти матюків

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про очищення української мови від матюків – “Про протидію лихослів’ю”, пише УП.

Автором законодавчої ініціативи “про дематюкацію мови” виступила нардеп Ольга Богомолець.

Проєкт зареєстрували 2 липня.

Текс законопроєкту на сайті парламенту наразі відсутній.

Але дещо депутатка прокоментувала у Facebook. Так проєктом передбачає штраф для ЗМІ та публічних осіб, які лаяться, або навіть арешт на термін до 15 діб.

«Метою та завданням мого Проєкту Закону є боротьба з використанням нецензурної лайки під час трансляції теле-радіопередач, публічних виступів, а також під час розповсюдження матеріалів, що містять нецензурну лайку засобами масової інформації та в інші способи (в тому числі, в мережі Інтернет)», – написала Богомолець у Facebook.

Вона наголосила, що проєкт стосується ЗМІ та публічних осіб: «Для тих, кому мат є невід’ємною частиною щоденного особистого життєвого простору – повідомляю – цей закон вас поки що не стосується. Дія закону розповсюджується лише на публічних осіб і засоби масової інформації».

Гроші зі штрафів Богомолець пропонує передавати «на підтримку та розвиток Українського культурного фонду».

«Лайка – це псевдосамозахист і темна частина несвідомого, яка потребує контролю… Лихослів`я ґвалтує наше щоденне життя, відтак вважаю за потрібне захистити майбутнє України, культуру мислення і мови від ненормативної лексики», – зазначила депутатка.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...