Мед Атлант

Рятувальники нагадують про правила безпеки під час святкування Івана Купала

Оскільки багато народних гулянь на свято Івана Купала пов’язані із вогнем та водою, не зайвим буде нагадати основні правила безпечної поведінки.

Зокрема, купатися можна лише у пристосованих для цього місцях – де обстежене дно, чиста вода та є пункт надання рятувальної чи медичної допомоги.

Під час відпочинку на воді – не слід заходити у воду у стані алкогольного сп’яніння, не можна запливати за буї та допускати грубих ігор під час купання – хватати за шию, підтоплювати один одного тощо. Потрапивши у течію, не слід з нею боротися – краще плисти вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега. По це повідомляють на сторінці Долинського РВ У ДСНС.

Порушення зазначених правил залишаються головною причиною загибелі людей на воді. Багато дорослих гине на воді у стані алкогольного сп’яніння, а діти гинуть через неуважність дорослих.

Що ж стосується вогню, то слід пам’ятати, що причиною лісової пожежі може стати кинутий сірник, недопалок або недбало погашене багаття. Тож, місце, де планується розводити багаття слід обкопати, тримати поряд воду, не можна залишати вогнище без нагляду. Слід пам’ятати, і про те, що розводити багаття можна лише у місцях, де відсутній хвойний молодняк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...