Мед Атлант

Дві юні прикарпатські плавчині здобули п’ять нагород на молодіжному чемпіонаті України

14-річна Яна Долаврук та 15-річна Анастасія Габльовська—юні плавчині з Калуша – здобули п’ять нагород на молодіжному чемпіонаті України з плавання.

Про це повідомляє журналістка Сабіна Ружицька для “Експрес”.

Змагання відбулися у Харкові, – розповідає Катерина Долаврук, майстриня спорту України та перша тренерка-викладачка чемпіонок з калуської дитячо-юнацької спортивної школи “Сокіл”. – У змаганнях взяли участь 360 спортсменів з усієї України та Казахстану. Наші дівчата показали клас: Яна здобула три треті місця: на 400-метровій дистанції вільним стилем, в комплексному плаваннях та в естафеті 4 по 100 метрів кролем. Ці перемоги стали основним підґрунтям для отримання звання майстині спорту. Анастасія, яка є кандидаткою в майстрині спорту, виборола “золото” та “срібло” на дистанціях 50 метрів брасом. Дівчина виступала у юніорській та молодіжній категоріях.

Яна і Настя займаються плаванням з 2010 року, часто виступають на різних змаганнях та чемпіонатах, мають багато різних нагород. Зараз навчаються у спортивному інтернаті у місті Бровари Київської області. Вони наполегливо працюють і хочуть стати професійними плавчинями, здобути олімпійські медалі для України, а згодом працювати тренерками.

Дівчата тренуються двічі в день. Режим дня в них такий: прокидаються о06.30. Перше тренування починається о 07.30 і триває 2,5 години. З 10.30—навчання і о 15.00—тригодинне тренування. Окрім цього, дівчата щодня мають гімнастичну та ігрову підготовки. Після 18.00 вони ще годину роблять вправи на силу, витривалість, розтягування, відвідуються заняття з йоги, бігають і навіть грають у футбол. О 22.00—йдуть спати. Вільний час у них лише в неділю, каже тренерка.

Фото з архіву Катерини Долаврук.

Читайте також: У Косові спробують встановити світовий рекорд з перенесення коромисла.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...