Мед Атлант

Митрополит Епіфаній помолився у Маняві та Івано-Франківську. ФОТО / ВІДЕО

Сьогодні, 7 липня, Івано-Франківщину відвідав Епіфаній, митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України.

Митрополит узяв участь у Всеукраїнській епархіальній прощі до Хресто-Воздвиженського Манявського монастиря. Божественну літургію провели з нагоди дня Різдва Хрестителя Господнього Іоана Предтечі та вшанування пам’яті блаженних отців Іова і Феодосія Манявських.

Зібралися кілька тисяч вірян, інформує “5 канал”.  До чоловічого Хресто-воздвиженського собору, що у Манявському монастирі із самого ранку почали прибувати прочани з усіх областей України. Тут також паломники моляться за мир у країні і просять у Богородиці заступництва для своїх родин.

Боремося протягом п’яти років. Там, на теренах Східної України, кожен день гинуть наші найкращі дочки і сини. Війна, на жаль, поки що не припинилася.  Бачимо, що є багато тих сил, які намагаються зруйнувати нашу єдність – не тільки в державі, але й церковну єдність- сказав митрополит.

Трансляцію дійства можна переглянути тут:

Манявський чоловічий монастир, названий в історії Українським Афоном. Його заснували у XIII сторіччі. Нині тут відбувається урочиста літургія на честь свята Різдва Іоана Предтечі, який за біблійними твердженями жив приблизно до 30 року нашої ери. І вважається Хрестителем месії Ісуса Христа.

Цього ж дня митрополит Епіфаній відвідав Івано-Франківськ. О 15:30 він провів панахиду за жертвами комуністичних репресій, героями, загиблими за волю та незалежність України.

Фото: Бліц-інфо.

Читайте також: Петро Порошенко та Митрополит Епіфаній привезли на Прикарпаття Томос. ФОТО / ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...