Мед Атлант

І сміх, і гріх: найтрешовіша політична агітація минулого. ПІДБІРКА

В Україні знову гаряча пора передвиборчої агітації – з купою листівок, роликів, промов і обіцянок зі сльозами на очах. Штаби не стомлюються продукувати політичний креатив, який подекуди переходить межі здорового глузду. Але… немає нічого нового під сонцем. Агітаційний треш ми переживали уже не раз. І нині для вас добірка найбільш пам’ятного і безглуздого.

1999 рік, вибори Президента. Як на той час найбільш креативним виглядав ролик від екс-голови ВР Олександра Мороза. Дід Мороз в іпостасі рятівника і лозунг “ВиМОРОЗимо паразитів”.

 

2006 рік, вибори до ВР. Хто тоді лиш не веселився над роликами від Блоку Наталії Вітренко (пам’ятаєте таку?) “Народна опозиція”. Чого лиш вартий чорношкірий священник… А таких роликів була ціла серія.

 

2007 рік, позачергові вибори до ВР. Передвиборча кампанія Блоку Юлії Тимошенко, серія роликів  з простими українцями. На одному з відео жінка скаржиться, що м’ясо стало по 40, а було по 20.

“А що тепер, “стабільність”? Хай його жінка візьме його стабільність та й зварить йому борща!”

 

Звісно, ми не могли оминути хіт усіх часів і народів у виконанні Добкіна та Кернеса. Той же 2007 рік, парламентські вибори. В мережу виклали 5-хв ролик зі зйомок.

Обережно: ненормативна лексика

 

Пам’ятаєте Дарта Вейдера? Він з’явився в українській політиці ще в листопаді 2011 року. Відтоді особи з іменем «Дарт Вейдер» стали головою «Інтернет партії України», балотувалися на виборах міських голів Одеси і Києва, виборах Президента України та парламентських виборах в Україні 2014 року.

У своєму передвиборчому ролику герой зоряних війн грав на бандурі “Імперський марш”, а лозунгом кампанії став вислів: “Не дамо з’їсти нашого сала”.

 

Ще один цікавий кандидат був під час тих же виборів до ВР у 2014, одесит Павло Кошка. Павло обіцяв пенсіонерам гречку, а студентам вай–фай, а в громадському транспорті пропонував пасажирам потриматися за котячу лапку замість поручнів. Правда, він сам знявся з виборів і гучно заявив, що “його обурила довіра виборців до політика, який не пропонував нічого реального”.

 

2015 рік, місцеві вибори – до Київської міськради. Кандидат від Радикальної партії Костянтин Гаджа вирішив використати в передвиборчій агітації власне прізвище. От що з того вийшло.

Вибори до місцевих рад 2015 року взагалі запам’яталися високим градусом абсурду в агітації. Наприклад, кандидат в мери Полтави Оксана Черкас відзначилася дивним гаслом: «Тільки Оксана, або терпіть далі».

 

От кандидат в мери Слов’янська Вадим Лях порівняв себе з екс-мером Нелею Штепою, яку в той час судили за сепаратизм.

 

2019 рік, президентські вибори, було багато смішного і не надто.

Але от такий кандидат, як Ігор Шевченко вирішив, напевно, зіграти на ідеї шоу “Холостяк”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...