Реклама

Мед Атлант

З початку року в Україні вбито 50 дітей

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив, що загалом, з початку року в Україні вбито 50 дітей.

Мушу перерахувати факти, бо не маємо права ховатися від реальності. Вони трапилися лише за останній місяць у нашій країні. Стали шоком, викликали бажання помсти мерзотникам, які підняли руку на найсвятіше, що ми маємо, – на життя дитини:

  • страшне вбивство 9-річного хлопчика у Києві,
  • убивство дівчинки під Одесою,
  • зґвалтування 15-річної дівчинки з Умані, яка й досі перебуває в комі, – повідомляє Петренко.

Вже за рік ми постали перед страшною реальністю, коли з місць позбавлення волі вийшли тисячі злочинців, які вчинили найтяжчі злочини. Ось лише кілька цифр:

  • 1019 осіб, звільнених достроково за «законом Савченко» були ув’язнені за умисне вбивство.
  • Понад 2,5 тисячі – за розбій і грабіж, і ще майже стільки ж за крадіжки.
  • 617 – за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
  • 26 – проти основ національної безпеки і 22 вчинили військові злочини. Їх також відпустили у країні, яка протистоїть російській військовій агресії.

Загалом під дію закону підпадало понад 63 тисячі осіб. Тому не треба дивуватися тій кількості злочинів, які ми спостерігаємо останніми роками. Жодна правоохоронна система не зможе зупинити таку масовану атаку криміналітету, – додає Міністр у своєму блозі.

 

Робота із посилення безпеки і захисту не лише дітей, а всіх громадян України – має бути продовжена і доведена до абсолюту. Це завдання влади, теперішньої і майбутньої. Влади без підлості і цинізму щодо майбутнього своєї держави.

Сумнозвісний закон Савченко було скасовано. Зробив це нинішній уряд, подавши на розгляд парламенту новий закон. Проте, процедури дали достатньо часу для того, щоб злочинці вийшли на волю. Адже закон не має зворотної дії, тож всі, хто підпадав під звільнення, можуть скористатися цим правом, який би тяжкий злочин вони не вчинили.

Упевнений, трагедії з убивством дітей, які сталися, вони у більшій чи меншій мірі пов’язані з цим законом. Навіть, якщо їх скоїли інші злочинці, не ті, хто вийшов з ув’язнення завдяки Савченко. Ви точно чули про теорію розбитих вікон, яку майже сорок років тому сформулювали Джеймс Квінн Вілсон і Джордж Келлінґ, – дописує Петренко.

Згідно з цієї теорією, якщо хтось розбив скло в будинку і ніхто не вставив нове, то незабаром у цьому будинку будуть розбиті всі вікна. А потім почнеться мародерство. Доводиться констатувати, що кримінальна ін’єкція «закону Савченко» отруїла і, на жаль, продовжує отруювати суспільний організм в Україні. Вікна продовжують розбивати на друзки ті, хто, можливо, ніколи б цього не зробив, якби не бачив прикладів.

Що має стати нашою відповіддю? Коли йдеться про трагедії, люди плачуть. Коли йдеться про запобігання злочинам, люди мають мати ясний розум і чіткий розрахунок. Проти нас занадто сильний ворог. Він багатокомпонентний, складається з маси вражаючих елементів. Про деякі ми навіть не підозрюємо. Оскільки самі їх породжуємо своїми ілюзіями, саообманом, даючи зелене світло руйнівникам нашого життя, – підсумовує Міністр.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...