Мед Атлант

Інвестиції у переробку сміття в Україні можуть сягнути мільярд євро

Інвестиції у переробку сміття в Україні можуть сягнути мільярд євро.

Про це в “Укрінформі” під час круглого столу “Перетворимо сміття на гроші: чисте довкілля та інвестиційні можливості у сфері поводження з відходами” заявив директор “Агентства розвитку Дніпра” Володимир Панченко. 

“1 млрд євро — та сума інвестицій, яка може надійти в українську економіку для того, щоб переробляти сміття”, – сказав Панченко.

Він зазначив, що потенціал розвитку цієї галузі надзвичайно високий, вона здатна приносити прибуток і всі інвестиції в переробку сміття є цілком окупними. До того ж існує певний тиск з боку суспільства на уряд і місцеву владу, яке очікує, що сміття перероблятиметься.

Керівник проєктів з енергоефективності та екології Дніпровської міської державної адміністрації Олександр Витвицький поділився досвідом пошуку прийнятної моделі підприємства з переробки сміття. Він зазначив, що займалися цим питанням з 2017 року.

“В нас були критерії до проєкту: по-перше, інвестиції мають бути на 100% приватними, по-друге, це глибина переробки і сортування сміття протягом 5 років має досягти 85%”, – розповів Витвицький.

Про сортування відходів у Франківську можна детальніше дізнатися у сюжеті МІСТА:

Читайте також: В Україні створили бота у Telegram, який навчить правильно сортувати сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...