Мед Атлант

634 дитини в області проживає в проблемних сім’ях. ФОТО

Працівники ювенальної превенції Івано-Франківщини систематично проводять перевірки так званих проблемних родин.

Мова йде про сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також ті, у яких вчиняється насильство, батьки зловживають спиртними напоями тощо.

Спільно із працівниками служб у справах дітей, соціальними службами поліцейські у першому півріччі цього року вже відвідали 282 сім’ї з таких категорій, у яких проживає 634 дитини.

Під час таких відвідин правоохоронці здійснюють перевірку умов проживання дітей, проводять профілактичні бесіди з дорослими щодо недопущення насильства в сім’ї, наголошують на належному виконанні обов’язків щодо догляду та виховання дітей.

Якщо ж ситуація потребує радикальних заходів – батьків притягують до відповідальності.

За результатами перевірок на батьків чи осіб, які їх заміняють, за цей період працівники підрозділів ювенальної превенції краю склали 97 адміністративних протоколів за невиконання ними обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП) та 7 – за вчинення насильства в сім’ї (ст. 173-2 КУпАП).

Слід зазначити, що така форма роботи ювенальних поліцейських з кризовими сім’ями має на меті й попередження вчинення правопорушень та злочинів також й неповнолітніми.

Під час перевірок працівники поліції проводять превентивні заходи з дітьми, схильними до правопорушень, які виховуються в цих родинах.

Нагадаємо, що прикарпатські поліцейські розшукують водія, який спричинив смертельну ДТП у Болехові.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...