Мед Атлант

Олексій Петечел: “Чи дійсно нам не потрібна опозиція у новій Верховній Раді?”

Кандидат в народні депутати від політичної партії «Європейська Солідарність» Олексій Петечел вважає, що багато хто зараз маніпулює фактами, щоб схилити виборців на свій бік.

Так деякі кандидати та їх соратники постійно повторюють, що обирати треба тих, хто не буде в опозиції до чинної влади. Та чи справді народні обранці, які покликані представляти та відстоювати інтереси громадян, повинні бути «за одно» з таким керівництвом України, яке з перших же днів своєї діяльності, ставить під загрозу її державність?

Український дипломатичний корпус стверджує, що з приходом Зеленського, в Україні зникла зовнішня політика, ми почали втрачати вплив та право голосу на міжнародній арені, а справи України обговорюють та вирішують без її участі. Як наслідок бездіяльності нового президента та відсутності заяви про чітку проєвропейську орієнтацію, Парламентська Асамблея Ради Європи повернула російській делегації всі права в Асамблеї, хоча жодної з передумов для повернення, передбачених резолюціями ПАРЄ, Москва не виконала. Зокрема, не припинила агресію проти України і не звільнила українських в’язнів та полонених. На відміну від попереднього президента, Зеленський ніяк не підтримав зусилля української делегації з протидії російському плану, навіть не зустрівся з нею.

Окрім того новий президент постійно наголошує на потребі припиненні вогню з української сторони, уникає чіткої офіційної заяви щодо агресії східного сусіда та окупації наших територій. Така поведінка не лише не знизила інтенсивність бойових дій на фронті, а й призвела до зростання числа обстрілів, кількості поранених та загиблих.

«Країною знову шириться хвиля проросійської пропаганди, в міста намагаються повернути комуністичні топоніми, одіозні державні діячі часів Віктора Януковича повертаються в Україну, кримінальні справи на них закривають, їх поновлюють на посадах. – зазначає Олексій. – Ми бачимо, що Андрій Портнов, автор злочинних законів 16 січня і колишній заступник глави адміністрації Віктора Януковича, повернувся в Україну і знову розгортає свою антиукраїнську діяльність. Прокуратура та МВС намагалися зняли з розшуку Юрія Іванющенка (Єнакієвського), колишнього нардепа від «Партії регіонів». В Одесі суд повністю виправдав звинуваченого в численних злочинах мера міста Геннадія Труханова. Інших подібних прикладів – чимало.»

Олексій Петечел переконаний, що депутати не повинні боятися «розправи» нової влади і не повинні підтримувати її ініціативи, що суперечать національним інтересам. Усі спроби монополізації та узурпації влади загрожують безпеці та добробуту України та її народу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...