Мед Атлант

Косівчанина, який влаштував на своєму подвір’ї пункт прийому металобрухту, оштрафували на 25 тис. грн..

12 липня Косівський районний суд виніс вирок у справі косівчанина, який облаштував у себе на подвір’ї пункт прийому металобрухту без відповідних дозволів.

У суді встановили, що з третьої декади травня по грудень 2017 року підозрюваний “діючи умисно, в порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, порушуючи вимоги ст.ст. 4,5 Закону України «Про металобрухт», без акту обстеження місцевої державної адміністрації, як спеціалізованого підприємства, без державної реєстрації, умисно організував незаконний пункт прийому, схову металобрухту”.

А саме – на подвір`ї розмістив механічні ваги, підготував територію для прийому, схову та зберігання металобрухту і здійснював сам прийом брухту.

Зокрема, зафіксовані такі факти – 20.10.2017 року купив металобрухт чорних металів вагою 40 кілограм за ціною 4 грн. за 1 кг. 06.12.2017  – купив металобрухт вагою 26 кілограмів за ціною 4 грн. за 1 кг.

Цього ж дня під час проведення обшуку працівниками поліції Косівського ВП ГУ НП було виявлено та вилучено 380 кілограм металобрухту.

В судовому засіданні обвинувачений винним себе не визнав.

Все ж суд ухвалив визнати його винним і призначити покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25 500 грн.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...