Мед Атлант

Київські науковці перевірять, чи забруднені території біля Бурштинської ТЕС. ВІДЕО

Науковці з Інституту медицини праці імені Ю. І. Кундієва НАМН України беруть на дослідження проби повітря, ґрунту та води у селах довкола Бурштинської ТЕС.

Науковці приїхали на запрошення Галицької районної ради та жителів району, повідомляють “Вікна” з посиланням на “UA: Карпати”.

Один з ініціаторів дослідження, Василь Абрамів, розповідає, що люди звернулися до районної ради з проханням провести аналіз повітря, ґрунту та води на територіях, які знаходяться поблизу Бурштинської ТЕС.

“Районна рада нас підтримала, виділила кошти на ці дослідження, а ми знайшли найбільш авторитетну й сертифіковану лабораторію”, — зазначає Василь Абрамів.

Перші проби відібрали біля села Демешківці. Спочатку визначили вміст ртуті в повітрі: перевищення не виявили.

Проби ґрунту, води та повітря науковці відбиратимуть на 24 точках, наближених до Бурштинської ТЕС. Результати досліджень будуть готові через три місяці. З бюджету Галицької районної ради на дослідження виділили 320 тисяч гривень. Науковці працюватимуть на територіїї Галицького району впродовж трьох днів.

Київські науковці досліджують територію навколо Бурштинської ТЕС на наявність забруднення повітря

Науковці з Інституту медицини праці імені Ю. І. Кундієва НАМН України приїхали сьогодні в Галич для того, щоб дослідити територію навколо Бурштинської ТЕС на наявність забруднення повітря, води та грунтів. Вже сьогодні вони почали відбирати проби для аналізу.

Опубліковано UA: Карпати Середа, 17 липня 2019 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...