Мед Атлант

У відповідь Путіну – Зеленський хоче давати громадянство іноземцям за спрощеною процедурою

Вчора, 17 липня, в Росії українським морякам продовжили запобіжний захід і Президент Росії знову розширив категорії громадян України, які можуть претендувати на спрощене отримання російського громадянства.

Відповідний указ Путіна оприлюднений 17 липня на офіційному інтернет-порталі правової інформації. Згідно з документом, на отримання громадянства в спрощеному порядку зможуть розраховувати українці, які проживали не тільки в «окремих районах Донецької та Луганської областей України» (непідконтрольних уряду України територіях), а загалом жителі цих областей.

Офіс Президента України із обуренням зустрів звістку щодо продовження арешту 24 українським морякам, а також підписання Президентом Російської Федерації указу про спрощений порядок надання українцям російського громадянства.

Ми розуміємо, що він спрямований на наших громадян, які вимушені проживати на тимчасово окупованих територіях. Ми вважаємо, що цей крок створює додаткові перешкоди на шляху до деескалації конфлікту та реінтеграції Донбасу, прихильність до яких керівництво Росії неодноразово декларувало, – повідомляють в офісі Президента України.

Тож Президент України доручає МЗС розробити механізм надання українського громадянства, як другого для етнічних українців з дружніх нам країн, які прагнуть долучитися до розвитку своєї історичної батьківщини.

Також Володимир Зеленський доручає розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які потерпають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...