Мед Атлант

Хто обирав партії до паламенту України? Профіль виборців

За партію «Слуга народу» проголосували 44,4%, за партію «Опозиційну платформа — За життя» — 12,5%, за партію «Європейську солідарність» — 8,5%, за партію «Батьківщину» — 7,7%, за партію «Голос» — 6,0% виборців. Про це свідчать дані всеукраїнського екзит-полу, проведеного компаніями Kantar TNS (Kantar Ukraine) та Info Sapiens на замовлення програми ТСН на телеканалі «1+1».

Профіль виборців політичної партії «Слуга народу»

Виборці цієї партії — більш молода аудиторія, яка має середню та спеціальну освіту.  Жінки частіше голосували за СН, аніж чоловіки.

Профіль виборців політичної партії «Опозиційна платформа — За життя»

Електорат цієї партії представлений здебільшого старшою віковою аудиторією. Виборці з середньою та спеціальною освітою значно переважають кількість виборців з вищою освітою. Молодь виразила слабку підтримку цій політичній силі.

 

Профіль виборців політичної партії «Європейська солідарність»

Виборці ЄС — жінки та чоловіки, які переважно мають вищу освіту.

 

Профіль виборців політичної партії «Батьківщина»

Електорат партії здебільшого представлений жіночою адиторією  старшого віку із середною та спеціальною освітою. Молодь продемонструвала слабку підтримку ВО «Батьківщина».

 

Профіль виборців політичної партії «Голос»

Виборці Голосу — це жінки та чоловіки переважно молодших вікових категорій. Електорат цієї партії має найвищий показник рівня вищої освіти серед усіх партій-лідерів.

 

 

Всеукраїнський екзит-пол проведений 21.07.2019 р. дослідницькими компаніями Kantar TNS та Info Sapiens на замовлення телеканалу 1+1. Загалом опитано близько 40 000 виборців.

Опитування виборців в багатомандатному виборчому окрузі проведено на 600 виборчих дільницях по всій України (крім спеціальних, закордонних дільниць та окупованих територій). Метод: особисте інтерв’ю на виході з виборчих дільниць (екзит-пол). Теоретична статистична похибка вибірки — не більше 0,7%, але з врахуванням дизайн-ефекту та досвіду попередніх екзит-полів, який враховує і систематичні похибки (як-от неохоплення спеціальних та закордонних дільниць), ми припускаємо, що похибка не перевищить 3%.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...