Мед Атлант

На Прикарпатті у виїзному християнському таборі відпочило 350 дітей

З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина на батьківщині у рідному селі блаженного священномученика Симеона Лукача Старуня, Богородчанського району, 17 червня розпочався перший виїзний табір на базі Благодійного фонду “Симеон дітям”.

Очолив його парох церкви св. апостолів Петра і Павла о. Ярослав Середюк та о. Богдан Сабало, який є директором табору. Проживали та харчувалися діти у готелі “Золота Гора”, що розташований на в’їзді до села.  Загалом у п’ять заїздів відпочило 350 дітей. Про це Фіртці розповів о. Богдан Сабало. Про це повідомляють на сторінці Архієпархії УГКЦ.

“Це є християнський табір. Основна мета – познайомити дітей з Ісусом, показати що відпочивати з Богом насправді цікаво. Ми старалися проводити весь час без  гаджетів. В нас були спільні молитви Божественної Літургії, ігри, військові вишколи, катехизація, молитва вервиці, посиденьки біля ватри, дискотеки та розважальні програми. Займалися з дітьми аніматори Школи християнського аніматора Івано-Франківської Архієпархіїфранківські семінаристи, атакож психологи”, – говорить о. Богдан Сабало.

Таборували діти віком від 11 до 14 років. Охочих відпочити та провести канікули було чимало з інших областей, та навіть з-за кордону. Зокрема, Львівської, Волинської, Херсонської та Одесської областей. Щодо іноземних дітей, то це діти українських заробітчан в Італії та Греції.

Організатори розповідають, що в наспутному році проводитимуть подібний табір, ба більше – його планують розширити, організувати більше заїздів та ще більш вдосконалену програму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...