Мед Атлант

Комісія встановила причину вибуху в будинку на Калущині

Причиною вибуху у смт Войнилів Калуського району є порушення правил використання газу в побуті – ввімкнена конфорка без горіння.

Такий висновок зробила комісія з розслідування нещасного випадку, інформують у пресслужбі “Івано-Франківськгазу”.

30 квітня 2019 року близько 10 години у смт. Войнилів Калуського району Івано-Франківської області в приміщенні житлового будинку на вулиці Стефаника, 20 сталася аварія. Внаслідок чого постраждала 87-річна власниця будинку та було зруйновано дві стіни будинку. Зі слів потерпілої, вибух стався після того, як вона виключила з розетки електричну плиту, на якій підігрівала собі їжу. На щастя, почувши вибух, на допомогу прибіг сусід, який допоміг вибратися потерпілій з-під завалин.

Після проведення обстеження внутрішньобудинкої системи та обстеження підземного газопроводу-вводу, комісія у складі фахівців Держпраці та АТ “Івано- Франківськгаз” називає причину нещасного випадку – залишена потерпілою без горіння одна конфорка газової плити після приготування їжі 27 квітня цього року. Внаслідок чого газ з паливної (де знаходилася газова плита) через коридор потрапив у дві кімнати, де утворилася газоповітряна суміш, яка вибухнула при наявності іскри під час вимкнення електричної плити з розетки.

Читайте також: На Надвірнянщині горів житловий будинок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...