Мед Атлант

У Франківську навчають міста бути “розумнішими”. ФОТО

В Івано-Франківську протягом тижня відбуватиметься семінар на тему розумних міст.

Про це повідомляється на сайті міського голови.

Захід організований за підтримки USAID. Серед спікерів – знані фахівці галузі, зокрема експерти з Нідерландів, які брали участь в розробці Амстердам smart city. Семінар охопив кілька десятків учасників зі Сходу – міст Донецької та Луганської областей.

Начальник відділу програмного забезпечення Івано-Франківської міської ради Андрій Чайківськийрозповів, що наше місто є одним з лідерів в Україні у сфері впровадження концепції Smart city. Зараз в нас діє 64 електронні сервіси. Більшість з них спрямовані на надання послуг та відстеження діяльності органів місцевого самоврядування. А загалом, сервіси охоплюють чимало галузей: екологію, охорону здоров’я, транспорт, освіту, культуру, енергозбереження, комунальне господарство, бізнес, туризм, безпеку.

Минулоріч всі сервіси синхронізували в єдину платформу smartcity.mvk.if.ua, аби скористатись ними було ще простіше. «Нам головне, аби всі вони були доступні людям. Коли почали з’являтись перші додатки, мало хто розумів, як з ними дати раду. Тепер же електронні сервіси стали частиною нашого життя. Навіть електронний квиток, який збираємось впровадити у муніципальному транспорті, – теж частина smart city», – підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...