Мед Атлант

В МВС розповіли про патрулювання вулиць гвардійцями

Як вже повідомляло “МІСТО”, з 1 серпня нацгвардійці забезпечуватимуть громадський порядок самостійними пішими патрулями.

У МВС розповіли, що українці висловили побоювання стосовно таких патрулювань. Люди бояться, що гвардійці матимуть необмежені повноваження та порушуватимуть  права.

Шановні українці, від вас надійшло багато зауважень щодо самостійного патрулювання вулиць міст та населених пунктів гвардійцями. Ви висловили побоювання, що вони матимуть необмежені повноваження та порушуватимуть ваші права.

Перш за все, хочемо вам нагадати, що у своїй діяльності #НГУ керується виключно Конституцією України та Законом про Національну гвардію!

Тому, гвардійці ніяким чином не будуть використані для обмеження ваших прав і свобод! Керуючись статтею 12 пунктом 2 Закону України про Національну гвардію, підкреслюємо, що самостійні патрулі гвардійців на вулицях ваших населених пунктів покликані забезпечувати охорону життя, прав, свобод і законних інтересів громадян та держави від злочинних та інших протиправних посягань.

Окремо нагадуємо, що патрулі гвардійців будуть нести службу в особливо криміногенних районах ваших міст та у місцях масових скупчень людей.

У разі виникнення ситуації, яка може загрожувати вашому життю та здоров’ю, гвардійці обов’язково прийдуть вам на допомогу.

Також зазначаємо, що самостійні патрулі Національна гвардія України діють у координації з Національна поліція України.

Тому, всі побоювання громадян щодо перевищення прав гвардійцями – абсолютно безпідставні! Сподіваємось, ми змогли правильно пояснити вам нововведення.

Зробимо нашу країну безпечнішою разом! – йдеться у дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...