Мед Атлант

Франківцям прокоментували вартість послуг ритуальної служби

Нещодавно у мережі з’явилось обурення щодо послуг місцевого моргу.

Аби розмежувати компетенції моргу і міського КП “Міська Ритуальна служба” та уникнути спекуляцій, керівник КП Андрієм Хруником пояснив, у чому річ.

Перш за все, він наголосив, що міська рада не має жодного стосунку до моргу. Він є в підпорядкуванні обласного судово-медичного бюро. Так само як і до паталого-анатомічного бюро в обласній лікарні, що в Пасічній.  Воно – частково в підпорядкуванні медуніверситету, частково – власне лікарні.

У нас самих з обласним моргом стосунки не ладяться. Вони там торгують ритуальною атрибутикою без жодних правових підстав. Наш конфлікт тягнеться ще з часів, коли Роман Микула очолював КП “МРС”. Ми тоді разом з ним намагались з цим явищем навести порядок. На жаль, повністю впорядкувати ситуацію не вдалося, – зазначив Хруник.

Щодо діяльності ритуальної служби, то директор не заперечує, що більшість послуг, які надає «Ритуальна служба», – платні. Мовляв, таке відбувається не лише у Франківську, але й загалом в Україні та за кордоном. Усі послуги в “Міській ритуальній службі” оплачуються офіційно і йдуть на рахунок підприємства для розвитку.

На низку послуг надається 10%-ва знижка за карткою франківця: напис на стрічці, напис на табличці, доставка похоронної атрибутики і тіла, надання холодильної камери, автокатафалк, автобус супроводу, надання ритуального залу, поховання в родинний склеп, одноразове прибирання могил. Таку ж знижку отримують власники картки і в кафе “Горянка” на поминальний обід.

На фото перелік та вартість послуг ритуальної служби. 

Читайте також: Дорогі покійники.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...