Мед Атлант

Роман франківського письменника ввійшов у ТОП від “Книжка року-2019”

Опублікували результати дистанційної експертної сесії Всеукраїнського рейтингу “Книжка року’2019” з визначення “Лідерів літа”. У списку – роман франківського письменника Володимира Єшкілєва.

Про це повідомляє Інтернет-видання “Буквоїд”. Роман “Унія” потрапив у номінацію “Жанрова література (детектив / пригоди / фантастика / любовний роман / історичний роман / молодіжна проза / автобіографії)”.

Разом із Володимиром Єшкілєвим до цього списку увійшли Юрій Винничук, Володимир Лис, Владислав Івченко, Олесь Ільченко, Андрій Кокотюха, Юрій Щербак.

Роман “Унія” оповідає про Івана Остаповича Виговського та зраджені надії спадкової української шляхти, яка сподівалася на достойне місце України-Русі в наймодернішій з тогочасних держав — Речі Посполитій, про роль православної Церкви у тих подіях, про катастрофу, що спіткала Гетьманську державу після переможної Конотопської битви. Як і в попередніх романах Єшкілєва, художню реконструкцію доповнює ретельно вивірена “внутрішня енциклопедія” твору, де зібрані маловідомі, а іноді й замовчувані відомості про Гетьманську добу та дотичні до неї події, йдеться у анотації.

Нагадаємо, за твором письменника знімають фільм “Паттерн”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...