Мед Атлант

 #МІФ в кінці серпня проведе останню екскурсію і закриється

Музей Івано-Франківська, який зараз знаходиться на території Палацу Потоцьких, до кінця літа проведе останню екскурсію і закриється. Нового приміщення для музею, на жаль, так і не знайшли. Про це повідомила в мережі ініціаторка його створення Марія Козакевич.

“Думаю, що в кінці цього місяця організуємо останню екскурсію-прощання в #МузейМіста#МІФ.

Експонати, яким може зашкодити осіння вологість і холод перемістимо в придатніше місце для зберігання, зробимо останні фото, з сумом пройдемось по кімнатам і закриємо двері. Як показала практика, після місяців пошуку нового приміщення місця музею своєї історії та архітектури в Франківську нема. Всі гідні приміщення, які могли б стати таким стратегічно важливим культурним, освітнім, виховним, туристичним осередком, домом для історичної спадщини та пам’яті вже роздані, продані, розбазарені під інші потреби (магазини, ресторани, салони краси та ін) або просто багально валяться. Що в принципі теж показово. Яке місто – такий і музей, точніше його відсутність. Маємо те, що заслуговуємо, без поваги до себе, без пам’яті, без минулого і майбутнього, без курсу і вектору. Аби вибори пережити, а далі най буде як буде…. Так і живемо. Як сказав мені просто в очі, не соромлячись один представник штабу однієї з найпопулярніший партій перед виборами:” Як нічо не получиться, поїду закордон”… тай таке…

Дякую всім чиновникам, депутатам, підприємцям, забудівникам, меценатам та іншим небайдужим за “підтримку”. Не хочете ввійти в історію міста і зробити достойну справу на десятиліття – ваш вибір. Не мені вас вчити.

І щиро дякую всім хто був весь цей час поруч і вболівав і добрим словом, і добрим ділом 😘

Я втомилась шукати, випрошувати, пояснювати, розжовувати, надихати. Не розумієте – то не розумієте. Не треба – то не треба.

Час перегортати сторінку, як би прикро не було… Та я спробувала. Я боролась. В мене совість чиста. Я завжди буду пам’ятати з екскурсій світлі дитячі очі , які горіли бажанням пізнання нового і корисного.
Йду нарешті у відпустку.

День останньої екскурсії повідомлю згодом”

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...