Мед Атлант

Денис Шмигаль провів перший прийом громадян з особистих питань. ФОТО

За дорученням Президента України за результатами візиту Володимира Зеленського на Прикарпаття Денис Шмигаль провів прийом громадян з особистих питань.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Зокрема, до голови облдержадміністрації щодо лікування дівчинки Каті хворої на CINCA/NOMIP звернулася її мати, мешканка Івано-Франківська. Йшлося про те, що лікування цієї рідкісної хвороби є не тільки дороговартісним, але існує проблема щодо реєстрації  в Україні шведського препарату «Анакінра». Більше того, за фактом закупівлі препарату відкрито кримінальне провадження, а представники Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства охорони здоров’я України не реагують на листи прикарпатки щодо врегулювання вказаної проблеми.

Своє чергою Денис Шмигаль доручив керівникам профільних структурних підрозділів ОДА підготувати відповідні листи на вказані міністерства, а також Посольство Швеції в Україні та Посольство України в Королівстві Швеція щодо сприяння у вирішення зазначеної проблеми.

«Недосконалість українського законодавства не може бути перепоною для лікування дітей», – резюмував Денис Шмигаль.

Також сьогодні до очільника Прикарпаття звернулися мешканці Івано-Франківська із питаннями про поновлення конституційних прав та щодо будівництва житлового будинку  поруч із будинком  заявника з порушенням будівельних норм.

Окрім того було розглянуто питання ремонту дороги Надвірна-Пасічна, Надвірна-Бистирця та ремонту моста автомобільної дороги у с. Пнів Надвірнянського району жителями даного села.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...