Мед Атлант

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у вчиненні розбою в приміщенні Долинського районного відділу Державної виконавчої служби

У п’ятницю, 2 серпня 2019 року, слідчим суддею Долинського районного суду Івано-Франківської області обрано 22-річному підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, без застосування електронних засобів контролю, із цілодобовою забороною  залишати місце проживання.

Про це повідомляє пресслужба Долинського районного суду Івано-Франківської області.

Як зазначено органом досудового розслідування  в клопотанні про застосування запобіжного заходу, 30 липня цього року приблизно о 07.50 підозрюваний, знаходячись біля приміщенні Долинського районного відділу Державної виконавчої служби, що в м. Долина по вул. Незалежності, 3 Івано-Франківської області. Дочекався моменту, коли потерпіла зайде у приміщення виконавчої служби, а в подальшому до свого кабінету, а саме канцелярії, яка є загальнодоступною для відвідувачів, зайшов слідом за нею. Надалі зачинив за собою вхідні двері кабінету, дістав із правої кишені кухонний ніж, який він заздалегідь приніс із собою, та погрожував ним потерпілій  застосувати насильство з метою заволодіння її грошовими коштами та ювелірними виробами. Потерпіла, реально оцінюючи обстановку, що склалася, вказані погрози сприйняла як реальні, почала кричати. На її крик про допомогу до кабінету зайшли працівники виконавчої служби, побачивши яких, підозрюваний покинув місце злочину в невідомому напрямку.

Діяння підозрюваного кваліфіковано за ч.1 ст. 187 КК України. Даний злочин відноситься до тяжких злочинів, за який передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Слідчий у клопотанні просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, мотивуючи тим,  що під час досудового слідства встановлено наявність ризиків, передбачених ч. 1 ст. 177 КПК України, зокрема, що підозрюваний може перешкоджати кримінальному провадженню шляхом впливу на свідків, переховуватись від органів досудового розслідування і суду, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Однак слідчий суддя, дослідивши додані до клопотання матеріали та встановивши, що підозрюваний  раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, неодружений, має постійне місце проживання, хоч і не знаходиться на обліку в психіатра, однак, хворіє на психічні захворювання, з приводу чого неодноразово звертався до лікувальних закладів та отримує постійне лікування, застосувала до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешті.

При цьому слідчим суддею враховано і думку батька підозрюваного, який у судовому засіданні  не заперечив щодо застосування запобіжного заходу сину у вигляді цілодобового домашнього арешту, під час якого буде забезпечена не тільки належна поведінка підозрюваного, участь його в усіх слідчих діях, але й будуть вжиті заходи для непогіршення його стану здоров’я.

Таким чином підозрюваний у вчиненні розбою у приміщенні Долинського районного відділу ДВС  до 2 жовтня очікуватиме на звершення досудового розслідування під цілодобовим домашнім арештом у квартирі за місцем свого проживання  без застосування електронних засобів контролю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...