Мед Атлант

У лісах Калущини відбулися змагання у рамках програми «Чорний ліс-2019»

У селі Вістова на базі ДП «Калуський лісгосп» відбулася обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма «Чорний ліс», яка діє вже 26 років поспіль.

Організаторами «Чорного лісу» є департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської облдержадміністрації.

За результатами районних та міських змагань участь в обласній програмі взяли 10 роїв. А саме: «Грім» (Богородчанський р-н.), «Лідер» (Городенківський р-н.), «Воля» (Калуський р-н.), «Круки» (Коломийський р-н.,), «Горяни» (Косівський р-н.,), «Мандрівники» (Рожнятівський р-н,), «Чорний ворон» (Тисменицький р-н.,), «Бурштинове намисто» (м. Бурштин), «Добровольці» (м. Івано-Франківськ), «Вітрогони» (м. Калуш). Це хлопці та дівчата віком 13 – 17 років, які пройшли відповідну підготовку та не мають обмежень за станом здоров’я.

Учасники змагалися у туристичній техніці та знаннях основ пішохідного туризму, демонстрували свої знання та навички у конкурсах з долікарської допомоги, пісні та строю, польової кухні, вікторинах, військово-спортивних змаганнях, різноманітних творчих конкурсах.

Важливим елементом програми «Чорний ліс» є практичні вміння учасників у облаштуванні свого побуту в умовах наметового табору.

За підсумками тижневих змагань І-ше місце здобув рій з Городенківщини «Лідер»; ІІ-ге – рій «Грім» (Богородчанський р-н.); ІІІ-тє місце – рій «Чорний ворон» (Тисменицький р-н);

Переможці отримали грамоти, кубки та цінні призи.

Довідка:

Обласна молодіжна патріотична науково-пізнавальна програма «Чорний ліс» була започаткована у 1993 році та тісно пов’язана з іменем головного командира Воєнного Округу «Чорний Ліс» полковника «Різуна» – «Грегота» (Василя Андрусяка). Основна її мета – ознайомлення молоді з історією рідного краю, проведення пошукової та дослідницької роботи щодо сторінок національно-визвольних змагань на Прикарпатті, формування у молодого покоління стійкої позиції, чітких та ціннісних орієнтирів українця-патріота, популяризації серед молоді здорового способу життя, військово-прикладних видів спорту та розвитку туризму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...