Мед Атлант

На Рогатинщині відкрили рекреаційний пункт. ФОТО

На Рогатинщині з нагоди Дня Незалежності в урочищі Вилінь (неподалік с. Черче) лісівники відкрили рекреаційний пункт.

В урочистостях взяли участь голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль, начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Віктор Сахнюк, народний депутат Едуард Прощук, голова Рогатинської РДА Петро Білінський, голова районної ради Роман Гринишин, керівники лісових господарств області, колектив Рогатинського лісового господарства, працівники відділу культури РДА, засоби масової інформації, повідомляють на сторінці Франківського управління лісового та мисливського господарства.

Еколого-просвітницький пункт в урочищі Вилінь Воронівського лісництва за власні кошти та власними силами облаштували працівники ДП «Рогатинське лісове господарство». Рекреаційна зона розрахована на 60 осіб, на території розташовано 5 альтанок, мангали, для дітей гойдалка та пісочниця, а ще – цікаві інформаційні стенди про поведінку в лісі, про те як, вирощують та доглядають ліс.

Перебуваючи на посаді всього декілька тижнів, приємно спостерігати такі зміни, бачити результати проведеної роботи. Ця зона відпочинку – це невелика частинка, але надзвичайно важлива для Франківщини, у плані розвитку туристичного потенціалу. Сподіваюся, що кожен, хто долучився до облаштування цього місця, відчує слова подяки від мандрівників, гостей області та просто подорожніх, які зупинятимуться тут на перепочинок. Дякую за роботу лісівникам. Дякую за любов до своєї справи та рідної землі, – сказав у вступному слові голова ОДА Денис Шмигаль.

Начальник управління Віктор Сахнюк повідомив, що загалом лісівники області облаштували 139 місць відпочинку та 68 піших туристичних маршрутів. В урочищі «Вилінь» – це 140 рекреаційна зона.

Минулого року Франківщину відвідало 2 млн 200 тис. туристів. Це говорить, що наша область є цікавою для мандрівників. Адже невичерпним капіталом Франківщини залишаються свіже повітря, чиста вода, різноманіття флори та фауни, ліс та рекреаційно-туристичні ресурси. Лісівники добре усвідомлюють теперішні потреби суспільства, тому облаштовують рекреаційні місця вздовж автошляхів, природних, історичних, культурних та релігійних пам’яток. Наші відпочинкові зони є комфортними та привабливими, максимально безпечними не тільки для відпочивальників, а й самого лісу. Адже люди не підуть глибоко в ліс, не залишать там вогнище чи сміття, коли обабіч дороги буде спеціально облаштоване місце відпочинку. І найважливіше, що всі наші зони відпочинку є безкоштовними для відвідувачів. Єдину плату, яку відвідувач зобов’язаний віддати, – бережне ставлення до майна, прибирання сміття та дотримання правил безпеки у лісі, – наголосив Віктор Сахнюк.

Директор Рогатинського лісгоспу Ігор Бечкало у вітальному слові подякував працівникам за роботу та додав, що у майбутньому зону відпочинку «Вилінь» лісівники планують розширити екостежками, «босоногими» доріжками, а також поступово доповнювати дитячий майданчик.

Лісівники Рогатинського лісгоспу працюють над створенням нового іміджу лісу. Хочемо, щоб ліс був сучасним другом для кожного рогатинця та гостя нашого краю, – зауважив Ігор Бечкало. – Не випадково ми приурочили відкриття рекреаційного пункту до Дня Незалежності нашої держави. Нехай вона процвітає під мирним небом, нехай ростуть могутніми молоді дерева та нові покоління тих, хто про них піклуватиметься.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...