Мед Атлант

Болехівська міська рада затвердить офіційний прапор міста

Відповідно до розпорядженням міського голови Богдана Мельника від 26 лютого 2019 року «Про оголошення конкурсу на створення офіційної символіки – прапора м. Болехова», на території Болехівської міської ради тривав конкурс на створення офіційного прапора міста.

Конкурс був оголошений з метою збереження історичної та культурної спадщини міста Болехова, утвердження звичаїв і традицій народу, сприяння розвитку туризму на території Болехівської міської ради.

Протягом місяця, з 1 березня до 2 квітня 2019 року, тривала подача заявок на конкурс. У конкурсі міг взяти участь кожен охочий, подавши разом із заявою про участь, кольорове зображення прапора, короткий опис із зазначенням його кольорової гамми та зображення на ньому елементів символіки. Учасники могли подати як одну, так і декілька конкурсних робіт. Про це повідомляють у спільноті “Підслуханов Болехові“.

4 квітня 2019 року відбулося засідання комісії з визначення переможців конкурсу, на якому були розглянуті усі конкурсні роботи. Загалом на конкурс подали свої пропозиції 9 конкурсантів, з яких один запропонував два варіанти ескізів, інший – чотири, решта учасників – по одному ескізу. Конкурсна комісія переглянула та одноголосно обрала дві найкращі роботи, які взяли участь у наступному етапі конкурсу – визначення переможця шляхом громадського обговорення конкурсних робіт та голосування.

Цей етап тривав з 5 квітня до 2 травня 2019 року. Підбиття підсумків громадського голосування відбулося 3 травня 2019 року. 

Конкурсна робота № 1 набрала найбільшу кількість голосів та була визнана переможцем міського конкурсу.

Наступний крок – затвердження Болехівською міською радою офіційної символіки – прапора міста Болехова на черговій сесії Болехівської міської ради.

Конкурсна робота, яка стала переможцем міського конкурсу.
Опис прапора:
Прапор горизонтальний в пропорції 2:3 (найбільш поширений у вексилології).
Виконаний у національних кольорах та кольорах Галицької Русі(синій та жовтий).
Світло-жовтий – колір заповнення корони на гербі. Взято з дизайнерських причин світлішим, через злиття його із Хрестом на задньому фоні(взяти до уваги!).
Полотно розділено на чотири симетричні частини видозміненим для Бойківщини – Хрестом Святого Георгія, що складається із жовтого та білого кольорів.
В центрі полотна знаходиться спрощений варіант герба міста Болехова, заповнений бордово-коричневим кольором.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...