Мед Атлант

Новинський вніс заставу за Богатирьову

Народний депутат від “Опозиційної платформи — за життя” Вадим Новинський вніс заставу за ексміністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову.

Про це він повідомив УНІАНу в кулуарах Верховної Ради, пише “Радіо Свобода”.

“Вже внесли”, – сказав Новинський, уточнивши, що це він особисто зробив.

Печерський районний суд Києва 28 серпня обрав запобіжний захід ексміністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьової у вигляді тримання під вартою на 60 діб з альтернативою застави у 6 мільйонів гривень.

Як раніше інформувало МІСТО, Раїсу Богатирьову затримали в аеропорту “Київ”.

Раїса Богатирьова обіймала посаду віцепрем’єра — міністра охорони здоров’я України в уряді Миколи Азарова з 2012 по 2014 рік. Перед цим була заступником глави фракції Партії регіонів. В Україні Богатирьову оголосили в розшук з жовтня 2014 року, а 12 січня 2015 року її оголосили в міжнародний розшук.

Богатирьова — головна підозрювана у справі про корупційну схему закупівель ліків у Міністерстві охорони здоров’я в 2012—2014 роках. Її підозрюють за статтею про розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК). За даними слідства, сума збитку склала 1,26 млрд грн. 20 серпня 2019 року Голосіївський районний суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Богатирьової.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...