Мед Атлант

Олексій Гончарук – новий прем’єр-міністр України

Сьогодні, 29 серпня, на своєму першому засідання ВР 9 скликання проголосувала за кандидатуру Олексія Гончарука на пост очільника Кабміну. Кандидатуру Гончарука вніс президент Володимир Зеленський. “За” проголосували 290 депутатів. “Європейська солідарність” голосувала “проти”, “Голос” – утримався.

До цього часу Гончарук був заступником голови Офісу президента.

Як пише Радіо свобода, 35-річний Олексій Гончарук родом з Чернігівщини. За освітою він правник.

За його плечима – робота юристом в інвестиційній компанії та всеукраїнській громадській організації, безуспішна спроба стати народним депутатом, а також досвід міністерського радника.

Останні 4 роки Гончарук очолював фінансований ЄС Офіс ефективного регулювання.

На Банкову потрапив навесні 2019-го. Нібито на запрошення нинішнього голови ОП Андрія Богдана.

В Офісі президента Гончарук відповідає за економічний напрямок. Супроводжує Зеленського під час робочих поїздок та допомагає йому підготуватися до них.

За час перебування на посаді Гончарук встиг втрапити і в скандал. Його називають причетним до звільнення в обхід встановленої процедури уповноваженої антимонопольного комітету. Сам він це заперечує.

На Банковій відзначають: у ОП Гончарук швидко «став своїм». Кажуть: дослухається до керівництва та не сперечається. Називають його «командним гравцем».

Схоже характеризують Гончарука і деякі ексколеги. Зазначають: він активний та ініціативний трудоголік, а ще – хороший організатор та управлінець.

Водночас дехто апелює: відсутність досвіду управління великими системами в бізнесі та держсекторі – його мінус.

Економічні погляди Гончарука називають ліберальними.

Сам він неодноразово наголошував: підтримує спрівробітництво з МВФ, відктриття ринку землі, розблокування приватизації та рівний доступ до природних ресурсів.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...