Мед Атлант

На Прикарпатті сформують перелік протипаводкових заходів, які потребують першочергового фінансування

Таке доручення дав голова облдержадміністрації Денис Шмигаль сьогодні під час щотижневої наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, керівниками територіальних органів міністерств та відомств.

Актуальні питання протипаводкового захисту в області слід розглядати за пріоритетністю, і вже виходячи з цього готувати документи та направляти відповідні запити до Держводагентства України на виділення коштів, – наголосив він.
Серед проблемних питань протипаводкового захисту в області названо: недостатню наявність побудованих на Прикарпатті водозахисних гідротехнічних споруд, не відновлені в повній мірі захисні гідротехнічні споруди комунальної та державної форми власності після проходження паводків минулих років…
Як повідомив начальник Дністровського  басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк, станом на 1 вересня цього року в області нараховується 72 захисні водогосподарські об’єкти, які перебувають на балансі Дністровського БУВР і знаходяться в аварійному та непридатному для нормальної експлуатації стані. Для їх повного відновлення необхідні кошти в сумі 262 млн. грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...