Мед Атлант

На Івано-Франківщині оштрафували 117 водіїв, що паркувалися на місцях, призначених для осіб з інвалідністю

Цьогоріч прикарпатські поліцейські склали 117 адмінматеріалів за порушення правил паркування на місцях, призначених для осіб з інвалідністю.

Про це інформує пресслужба поліції Івано-Франківської області.

Нерідко водії припарковують свої транспорті засоби з грубими порушеннями вимог правил дорожнього руху, що значно утруднює проїзд, відповідно сприяє утворенню заторів. Непоодинокі випадки, коли водії ставлять свої автомобілі на місця передбачені для стоянки водіїв з інвалідністю.

Відповідно до ч. 5 Ст. 122 Кодексу України про адміністративні порушення, штраф становить від 1020 до 1700 грн.

Штраф передбачений за:

зупинку чи стоянку транспортного засобу на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою для водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю (крім випадків вимушеної стоянки);

створення перешкод водіям з інвалідністю або водіям, які перевозять осіб з інвалідністю, у зупинці чи стоянці керованих ними транспортних засобів;

неправомірне використання на транспортному засобі розпізнавального знака «Водій з інвалідністю»
Штраф поліцейські виписують на місці. Оплатити штраф потрібно впродовж двох тижнів – інакше сума зросте удвічі. У разі, якщо водія-порушника нема на місці, працівники поліції мають право евакуювати його автомобіль на штраф-майданчик.

За законом, не менше 10% місць на парковках призначені для людей з інвалідністю. Користуватися ними можуть водії, що мають відповідне посвідчення та розпізнавальний знак на машині.

Читайте також: У Франківську нетверезий водій пропонував патрульним хабар.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...