Мед Атлант

Франківськ і вуличні музики. Олександр Солодчук каже, що люди зараз люблять лірику. ВІДЕО

Вуличні музиканти та співаки – звичні мешканці франківської стометрівки. Ми бачимо їх щодня і декого уже навіть впізнаємо як старих знайомих. Але їхні імена зазвичай залишаються невідомими для слухачів їхньої музики. «МІСТО» вирішило започаткувати проєкт, в якому будемо знайомити вас із музикантами сотки.

Минулого разу ми познайомили вас з гуртом “Never too late”, які ще з юних років мріяли бути музикантами.

Сьогодні ми розповімо вам про музиканта з Бурштина. Олександр Солодчук вже два з половиною роки грає на вулиці.

Попри те, що хлопець має музичну освіту, грати на гітарі він навчився самотужки і практикує свої навики вже шість років.

Хлопець зазвичай виступає по вихідних і каже, що останнім часом на вулицях гуляє багато людей. Велика частина з них збирається, щоб послухати його пісні.

Це мене радує, адже тільки коли я почав співати на вулиці, то збиралося дуже мало людей. Репертуар я підбираю дуже просто – найкращі пісні улюблених гуртів, або найвідоміші пісні, які популярні серед людей, – каже Олександр.

Музикант каже, що його рідні та друзі нормально ставляться до того, що він виступає на вулиці. Заробити  “копійку” на вулиці важко, але м постійно маємо від 500 до 1000 гривень за годину.

Два з половиною роки це великий термін і я не можу згади чогось цікавого. Людей багато. Переважно просять заспівати пісні старої естради – Арія, Король і Шут, але мені не дуже до вподоби така музика.

Останнім часом франківська публіка стала дуже збратися на пісню гурту Океан Ельзи “Не питай”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...