Мед Атлант

Цей день в історії. 7 вересня. СЛАЙДШОУ

Сьогодні Міжнародний день знищення військових іграшок, а в Україні  – День розвідки.

У 1776 році американський підводний човен “Turtle” провів першу в світі підводну атаку.

7 вересня 1776 року під час Революційної війни північно-американських штатів за незалежність,  американський підводний човен “Turtle” провів першу в світі підводну атаку корабля супротивника – у гавані Нью-Йорка з борту “Turtle” до флагмана британського флоту корабля “Eagle” була прикріплена бомба з годинниковим механізмом.

1812-го року   біля села Бородіно за 110 кілометрів від Москви поразкою російських військ закінчився генеральний бій франко-російської війни 1812 року.

Французам під командуванням Наполеона не вдалось прорвати оборону росіян, котрі не зуміли скористатись цим і перейти у конратаку. Але завдяки відступу фельдмаршала Кутузова заради збереження бойових сил армії, французам відкрився шлях на Москву, в котру вони увійшли через три дні.

У  1901-му  –у Китаї було підписано відомий  “Заключний протокол”.

Після поразки Боксерського повстання 1900 року в Пекіні державами-переможцями з одного боку і Китаєм – з іншого, підписано “Заключний протокол”, що накладав на Китай принизливі умови виплати контрибуції, зобов’язання утримувати окупаційні війська, позбавлення права збирання податків на власній території.

1986- й рік  – через два роки після здобуття Нобелівської премії миру за ненасильницьку протидію апатеїду єпископ Дезмонд Туту став архієпископом Кейптауна, першим чорношкірим у Південній Африці, що очолив англіканську церкву.

У  1996 році   Ізабела Корріа зі штату Мічіган стала 40-ю з відомих жертв доктора Джека Кеворкяна, прихильника і реалізатора права людини на ефтаназію.

Цього  ж року у  вуличній перестрілці в Лас-Вегасі поранено реппера Тупака Шакура, котрий помер через шість днів.

Відомі постаті, які народилися в день 7 вересня

У  1533-му  народилася   Єлизавета I, королева Англії, дочка Генріха VIII і Анни Болейн, остання з династії Тюдорів.

За 44 роки її правління англіканська церква була відновлена в своїх правах, а Англія стала ведучою країною світу.

1707-й рік  – Жорж Луї Леклерк де Бюффон, французький природознавець, автор 36-томної “Природничої історії” в котрій висунув ідею єдності рослинного і тваринного світу.

У 1949-му народилася всесвітньо –відома канадська співачка – Глорія   Гейнор (I Will Survive, Never Can Say Goodbye).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...