Мед Атлант

У Верховинському НПП у оленів почався “шлюбний період”: через це обмежили в’їзд туристів

Посилення режиму роботи служби державної охорони НПП «Верховинський» ввели на період настання гону оленя благородного.

У зв’язку з особливим періодом гону оленя благородного та нересту форелі струмкової, видано наказ “Про посилення контролю за додержанням режиму охорони території та об’єктів ПЗФ Парку”.

Наказом передбачено з 11 вересня по 1 листопада обмеження в’їзду транспортних засобів та перебування відвідувачів на території парку. В цей період будуть проводитись спільні рейди з працівниками поліції та іншими правоохоронними органами, з метою виявлення і недопущення випадків браконьєрства.

Протягом вересня – жовтня встановлено цілодобове патрулювання працівників служби державної охорони та будуть проводитись відповідні профілактичні заходи серед місцевого населення та відвідувачів парку.

Шлюбний період оленів припадає на вересень – жовтень, і його називають гоном. У цей час дорослі самці ведуть жорстокі бої за право злучатися з самками. Три тижні по лісу лунає ревіння оленів – виклики на бій. Поєдинок зазвичай розпочинається із залякування і демонстрації своєї сили. Після закінчення гону самці залишають самок і об’єднуються в холостяцькі стада. Самки також утворюють стада, де перебувають особини однієї статі. 

Виходячи з вище зазначеного, адміністрація НПП «Верховинський» ще раз нагадує, що полювання на території Парку суворо ЗАБОРОНЕНО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...