Мед Атлант

Резонансну справу Астанова буде розглядати Богородчанський суд – швидше всього заново

16 вересня 2019 року колегія суддів  судової  палати  з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного  суду розглянула у відкритому судовому засіданні подання в.о. голови Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області Лазаріва О.Б. про  передачу кримінального провадження за обвинуваченням Астанова Ельдара Бабаджановича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України на розгляд іншого суду у зв’язку із неможливістю утворити склад суду.

Під час апеляційного розгляду прокурор не заперечив проти задоволення подання.

З урахуванням наведено, колегія суддів апеляційного суду вважає за доцільне передати кримінальне провадження за обвинуваченням Астанова Ельдара Бабаджановича у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 309 КК України на розгляд по суті до Богородчанського районного суду Івано-Франківської області.

Ухвала колегії суддів Івано-Франківського апеляційного суду набрала законної сили з моменту її проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, 5 вересня підчас чергового засідання по Астанову в міському суді, його адвокати заявили відвід колегії суддів у зв’язку з тим, що вони його незаконно утримували весь цей час під вартою. Колегія суддів клопотання задовільнила.

Оскільки в міському суді уже не було трьох суддів, які ще не були задіяні в розгляді цієї справи – голова суду (в.о.) направив справу в Апеляційний суд, щоб передали її в інший суд. Тепер справу будуть слухати швидше всього – спочатку.

Додамо, що Ельдара Астанова підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...